mai 16, 2020

Infinitul iubirii


Versuri pline de noblețe autentică (Tinerii) în care emoția discursului amintește de invocațiile lui Alberto Segismundo. Asocierile lingvistice definesc originalitatea expresiei. Structura de adâncime dezvăluie aptitudinea de a utiliza limbajul într-o lege a scrisului viabilă, cu tendințe de orgoliu-manifest al unei generații (Nu scriu poezii).

Din ce am citit astă seară, aș putea să-l fericesc pe Ion Simuț (care se temea în România literară, că bate vânt de poezie minoră în literatura română), spunându-i că tinerii din această seară sunt creatori care se feresc de poezia „la modă“, gen XGeneration, Soft Generation, Punk&Hackers.

Pentru Streche Nicolae Florentin motivul este simplu; neomodernismul lui Nichita. Aș pleda și pentru selectarea textului „Lui Nichita“, deoarece este reușit, iar influența marelui poet este de acceptat, atâta vreme cât ține de tehnica palimpsestului.

Felicitări, Florentin! Ești poet, ai misiunea să scrii la nesfârșit și, poate accepți ca, în calitate de mentor spiritual, ELI să propună un pseudonim deosebit. 
Pe când un astfel de botez onomastic la Arta Conversației?!

Stella Anghel










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu